Araştırma Makalesi

Kuantum öğrenme modeline göre tasarlanmış İngilizce öğretim programı: Örnek bir uygulama

Cilt: 2 Sayı: 1 29 Haziran 2018
PDF İndir
EN TR

Kuantum öğrenme modeline göre tasarlanmış İngilizce öğretim programı: Örnek bir uygulama

Öz

Ülkemizde yabancı dil öğrenimine önem verilmekte, etkili bir öğrenim için büyük bir emek harcanmaktadır (dynEd, Fatih projesi, dil laboratuvarları); ancak yabancı dil olarak İngilizce öğreniminde kazanımlara ulaşmak için çaba sarfedilmektedir. İngilizce öğrenimi ile ilgili birçok çalışma yapılmakta ve sınıfta uygulanabilecek birçok model, yöntem ve teknik önerilmektedir (suggestopedia, TPR, iletişimsel dil öğretimi vs.). Bu modellerden biri de kuantum öğrenme modelidir. Bu çalışmada kuantum öğrenme modelinin açıklanması ve modele göre tasarlanmış İngilizce öğretim programının uygulanıp uygulama önerilerinin verilmesi amaçlanmaktadır.  Öğretim programının kazanımlarına uygun biçimde 7. sınıf İngilizce dersine yönelik 12 ders saatlik bir program geliştirilmiştir. Kuantum öğrenme modeline uygun olarak geliştirilen program iki program geliştirme uzmanının görüşüne sunulmuştur. Alınan dönütler ile revize edilen program orta sosyo-ekonomik düzeydeki bir ortaokulun 7. sınıfında 12 ders saati süresince uygulanmıştır. Uygulama esnasında öğrencilerin genel anlamda eğlendikleri ve etkinliklere katılmaya istek gösterdikleri sonucuna ulaşılmıştır. Bunun yanı sıra, öğrenci-öğrenci ve öğrenci-öğretmen etkileşimleri olumlu olmuştur.

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Ayvaz Tuncel, Z. (2011). Kuantum Öğrenme Modeli (Eğitimde Yeni Yönelimler içinde 289-305). Ankara: Pegem Akademi.
  2. Birincioğlu Kaldar, E. (2016). English Route 7. Ankara: Pasifik Yayınları.
  3. Çelebi, M. D. (2006). Türkiye’de Anadili Eğitimi ve Yabancı Dil Öğretimi. Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 21 (2), 285-307.
  4. Demir, S. (2006). Kuantum Öğrenme Modelinin Ortaöğretim Düzeyinde Öğrenen Başarısına Etkisi (Gaziantep Örneği). Yayınlanmamış Doktora Tezi, Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
  5. Demirel, Ö.(2012). Yabancı Dil Öğretimi. Ankara: Pegem Yayıncılık.
  6. Deporter, B. (2006). Quantum Success. Learning Forum Publications.
  7. Deporter, B. ve Hernacki, M. (1992). Quantum Learning:Unleashing the Genius in You. NY: Random House.
  8. Deporter, B., Reardon, M. ve Singer-Nourie, S.(1999). Quantum Teaching: Orchestrating Student Success. Allyn and Bacon, A Viacom Company.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

Eğitim Üzerine Çalışmalar

Bölüm

Araştırma Makalesi

Yazarlar

Mehmet Altın *
Adnan Menderes Üniversitesi
0000-0002-3825-6728
Türkiye

Yayımlanma Tarihi

29 Haziran 2018

Gönderilme Tarihi

1 Mart 2018

Kabul Tarihi

18 Mayıs 2018

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2018 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA
Altın, M., & Saracaloğlu, A. S. (2018). Kuantum öğrenme modeline göre tasarlanmış İngilizce öğretim programı: Örnek bir uygulama. Studies in Educational Research and Development, 2(1), 71-92. https://izlik.org/JA56UA49MW
AMA
1.Altın M, Saracaloğlu AS. Kuantum öğrenme modeline göre tasarlanmış İngilizce öğretim programı: Örnek bir uygulama. SERD. 2018;2(1):71-92. https://izlik.org/JA56UA49MW
Chicago
Altın, Mehmet, ve Asuman Seda Saracaloğlu. 2018. “Kuantum öğrenme modeline göre tasarlanmış İngilizce öğretim programı: Örnek bir uygulama”. Studies in Educational Research and Development 2 (1): 71-92. https://izlik.org/JA56UA49MW.
EndNote
Altın M, Saracaloğlu AS (01 Haziran 2018) Kuantum öğrenme modeline göre tasarlanmış İngilizce öğretim programı: Örnek bir uygulama. Studies in Educational Research and Development 2 1 71–92.
IEEE
[1]M. Altın ve A. S. Saracaloğlu, “Kuantum öğrenme modeline göre tasarlanmış İngilizce öğretim programı: Örnek bir uygulama”, SERD, c. 2, sy 1, ss. 71–92, Haz. 2018, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA56UA49MW
ISNAD
Altın, Mehmet - Saracaloğlu, Asuman Seda. “Kuantum öğrenme modeline göre tasarlanmış İngilizce öğretim programı: Örnek bir uygulama”. Studies in Educational Research and Development 2/1 (01 Haziran 2018): 71-92. https://izlik.org/JA56UA49MW.
JAMA
1.Altın M, Saracaloğlu AS. Kuantum öğrenme modeline göre tasarlanmış İngilizce öğretim programı: Örnek bir uygulama. SERD. 2018;2:71–92.
MLA
Altın, Mehmet, ve Asuman Seda Saracaloğlu. “Kuantum öğrenme modeline göre tasarlanmış İngilizce öğretim programı: Örnek bir uygulama”. Studies in Educational Research and Development, c. 2, sy 1, Haziran 2018, ss. 71-92, https://izlik.org/JA56UA49MW.
Vancouver
1.Mehmet Altın, Asuman Seda Saracaloğlu. Kuantum öğrenme modeline göre tasarlanmış İngilizce öğretim programı: Örnek bir uygulama. SERD [Internet]. 01 Haziran 2018;2(1):71-92. Erişim adresi: https://izlik.org/JA56UA49MW

88x31.pngStudies in Educational Research and Development (SERD) dergisi Creative Commons 4.0 ile lisanlanmıştır.